/ Producătorul Autohton view 1161

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, a lansat un vin alb sec nou. E vorba de Traminer de Purcari 2018, care vine să extindă gama 1827 cu un nou vin de colecție. Vinul e obținut din soiul Traminer – originar din Germania, perfect pentru producerea vinului alb superior.

Traminer de Purcari este ca o ploaie de mai: miroase a salcâm, dar și a flori de soc, e ușor, proaspăt și memorabil. Este un vin alb distins, produs din struguri de viță nobilă Traminer, ce se remarcă printr-un gust inconfundabil, fructuos și extrem de fin, cu note subtile de dulceață de trandafiri și iasomie. Își dezvăluie de la bun început aroma deosebită de roze târzii și trece într-un post gust complex, corpolent. Fără îndoială, este un vin dintre cele mai echilibrate, aromate și răcoroase.

Traminer de Purcari completează gama 1827, și anume Rosé de Purcari, Pinot Grigio de Purcari, Sauvignon Blanc de Purcari, Chardonnay de Purcari, Cabernet-Sauvignon de Purcari, Merlot de Purcari, Pinot Noir de Purcari și Rară Neagră de Purcari.

Lansarea noului vin a avut loc pe data de 18 aprilie, la ediția de primăvară a Vernisajului Vinului.

Menționăm că în anul 2018, Vinăria Purcari a cucerit peste 75 de medalii și mențiuni la cele mai importante competiții vinicole din întreaga lume, iar în 2019, Purcari a obținut titlul de Cel Mai Bun Producător din Moldova la Mundus Vini, Germania.