A reușit să se impună pe piața muzicală, prin repertoriul său, sută la sută original și prin interpretările exclusiv live. Echipa Madein.md în cadrul rubricii “ Puncte de vedere” a ispitit tânărul interpret, actor și regizor MEVV, pentru a afla care sunt preferințele sale în materie de produse autohtone.

Care este ultimul produs autohton consumat?

Chefirul JLC, Balți.

Ce produs autohton folosiți cu regularitate?

Cred că pâinea, fac abstracție de făinoase.

Cum apreciați calitatea produselor autohtone alimentare?

După părerea mea decât să faci mai multe unități proaste mai bine una dar calitativă, atunci apare brandul, interesul, crește prețul produsului. Nu putem compara produsul crescut acasă cu cel cumpărat, însă totuși cum putem atrage consumatorul atunci când acesta își dă seama că produsul n-are gust? Pe lângă aspectul  exterior, contează și latura gustativă. Eu mi-aș dori să știu că ceea ce cumpăr nu conține adaosuri, că este natural și gustos.

Ce produse moldovenesti ati vazut in timpul vizitelor in alte state?

Străinii apreciază foarte mult vinurile moldovenești, e considerat un vin destul de calitativ.

Care este vinul moldovenesc preferat?

Nu iubesc vinurile și în general nu prea consum alcool, din păcate sau din fericire. Dar din auzite pot spune că lumea preferă Purcari și cognacurile Călărași.

Pe lângă aspectul exterior al produsului, contează și latura gustativă, iar eu mi-aș dori să știu că ceea ce cumpăr nu conține adaosuri, că este natural și gustos.

Mevv

Unde ar trebui Moldova sa exporte mai multe produse autohtone?

Ar fi super dacă ar exporta peste tot, pe piața țărilor înalt dezvoltate și de ce nu, și în America sau partea de est de exemplu, pentru că avem legume și fructe destul de gustoase, chiar foarte gustoase și  sănătoase, vinuri destul de bune. Știu mulți oameni care trăiesc în afara țării și spun că mâncarea naturală costă foarte mult. Fiecare om până la urma se adaptează la bucătăria natională, însă dacă aș trăi peste hotare cred că mi-ar lipsi foarte mult făina de porumb, pentru că îmi place mămăliga cu brânză.

În colecția de haine aveți și ceva produs în Moldova ?

Am o ie brodată chiar de mama.

În ce companii autohtone aveţi cea mai mare încredere?

Cred că în cei care fac haine. Produsele alimentare sunt ceva specific, pentru că au nevoie de zeci de teste, cu hainele e mai simplu: îți place stofa, designul, ai îmbrăcat-o și e ok.

Care este cel mai popular brand moldovenesc?

Reprezentative pentru Moldova sunt totuși vinurile.

Sunteţi la curent apariţia noilor producători autohtoni şi a noilor branduri moldoveneşti?

Nu din păcate, pentru că nu am timp, dar chiar mi-ar fi interesant ce inovații aduc companiile ce apare în țară. Cred că ar trebui pus accentul mai mult pe promovarea produselor. Pentru ca produsul să devină brand, acesta trebuie să fie bine promovat, altfel informația despre el nu ajunge la urechile consumatorului.