/ Reportaje view 2041

Ambasadoare, membre ale comunității diplomatice, femei de afaceri, artiste, jurnaliste și persoane publice au devenit pentru o seară modele, defilând pe podium în ținute ale designerilor locali. Astfel, pe 8 iunie 2017, sub umbrela brandului de țară al industriei de modă DININIMĂ, 14 designeri moldoveni și-au prezentat colecțiile de vară, în cadrul Fashion Soiree Resort Collections 2017.

Prezentarea de modă a adunat pe podium persoane publice, care poartă haine ale producătorilor moldoveni și în afara scenei, precum ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, directoarea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Simone Giger, oficiali din cadrul Ambasadei SUA și USAID, Luminița Suveica, director la Centrul Național de Sănătate Publică, Mariana Rufa, director executiv al Asociației Businessului European ș.a.

De asemenea, au defilat pe scena Fashion Soiree și mai multe femei de afaceri Stela Moldovanu, Otilia Drăguțanu, Iulia Iabanji, Iolanta Mura, Cristina Frolov etc. De altfel, pentru o seară, au fost modele și jurnalistele Lia Ciutac, Cristina Aramă, Nadia Darie, Victoria Dumbrava s.a.

Evenimentul Fashion Soirée este la cea de-a doua ediție, iar decizia de a mai face un eveniment marca „DININIMA Branduri de Moldova”, suplimentar celor două, desfășurate primăvara și toamna, a apărut din dorința designerilor autohtoni de a-și prezenta colecțiile de vară, dar și din dorința pasionaților de modă care doresc să înceapă vara în ținute trendy, fabricate în Moldova.

Cei 14 designeri autohtoni care și-au prezentat colecțiile estivale sunt Alina Bradu, Sekana, Premiera Dona, Georgette, Ludmila Storojuc, Katea Gri, Julia Allert, Amarena Secret, Vitalie Burlacu, EHO, Oblanc, Vivi Art Boutique, Etnika și Valentina Vidrașcu.

Vă prezentăm și un fotoreportaj realizat de echipa Madein.md la eveniment.