/ Reportaje view 1140

Unicul festival subteran din lume, Underland Wine & Music Fest, a adunat sâmbătă, 23 februarie, peste cinci mii de oameni care au cântat, au dansat, s-au aventurat și au făcut mii de pași în galeriile Combinatului de Vinuri „Cricova” SA. Această ediție a fost una diferită, fiind un adevărat carnaval dedicat sărbătorii lui Dragobete, mesagerul iubirii și simbolul mult așteptatei primăveri. Evenimentul s-a bucurat de o popularitate imensă printre turiști, la festival ajungând câteva sute de oaspeți din România, Ucraina, Polonia, Belarus, Suedia, Italia, Argentina și alte țări.

În acest an, festivalul, desfășurat în cramele Cricova, s-a întins pe o suprafață record de cinci kilometri, distracția dându-se la 30 de metri sub pământ, spațiu în care au fost adunați zeci de tineri artiști şi trupe din șapte țări, care au avut grijă ca vizitatorii festivalului să nu se plictisească, dar și să nu plece acasă fără fotografii memorabile.

Oamenii au fost întâmpinați cu 2,5 tone vin fiert, bucate delicioase, 25 de zone tematice de odihnă și multă voie bună. Toți oaspeții festivalului Underland Wine & Music Fest s-au putut bucura de o excursie gratuită în Muzeul subteran Cricova, proiecții maraton în cadrul unicului cinematograf subteran din lume „Romantica”, participarea la diverse ateliere tematice, iar mai târziu, aceștia au revenit pe „băncile școlii” unde au avut oportunitatea să culeagă diverse cunoștințe la una dintre cele trei Școli ale Vinului.

Pentru a-și face o zi de neuitat, vizitatorii mai îndrăzneți de fire au putut chiar să se căsătorească instant, reuniuni valabile pe durata evenimentului, la oficiul Stării Civile, denumit foarte sugestiv - Celula Societății. Cei mai curioși de fire chiar și-au luat inima în dinți și au putut afla ce „scârbă-n așternut” au la Peștera Șamanului, zonă care s-a bucurat de o mare popularitate. Luminile au strălucit de ți-au luat ochii și în parcul La Pupuci, acolo unde copacii au prins viață la propriu, iar unii vizitatori și-au putut întinde coardele vocale în toată splendoarea la Karaoke „Amore Mio”. S-a turnat dragoste în pahare și la Jandarmerie, acolo unde cei mai cuminți și necertați cu legea oaspeți au fost „aspru” pedepsiți.

De menționat că, în cadrul festivalului Underland Wine & Music Fest, vizitatorii și-au putut lărgi orizontul auzului muzical în preajma celor trei scene, două interioare și una exterioară, unde au evoluat artiști din Ucraina, Rusia, România, Italia, Spania, Canada și Republica Moldova.

Cum a fost la Underland, puteți vedea în fotorerpotajul de mai jos: