/ Reportaje view 1161

Speakeri internaționali, designeri autohtoni și peste 250 iubitori ai domeniului și-au dat întâlnire pe data de 16 noiembrie, la Moldova In Fashion Conference pentru a face cunoștință cu cele mai importante teme din contextul parcursului sustenabil al acestei industrii.

Conferința a întrunit teme despre tendințele în modă și design ale anului 2020, moda de lux sustenabilă, schimbările necesare designerilor pentru a rezista tendințelor actuale, precum și diverse istorii de succes.

Printre participanții la eveniment s-au numărat designer autohtoni, studenți, profesori, fashion bloggeri și multe persoane care își doresc să fie parte a transformărilor importante din acest domeniu.

„În contextul transformărilor prin care trece industria ușoară la nivel mondial, am ales să vorbim în cadrul conferinței despre factorii care pot contribui la o dezvoltare sustenabilă a celei locale, prezentând publicului informații validate și practice” a declarat Carolina Tulgara, Director Executiv ZIPhouse.

La complexitatea și frumusețea conferinței au contribuit partenerii evenimentului, care au avut grijă să livreze servicii și deservire de înaltă calitate, iar participanții au avut parte de cadrul perfect pentru networking calitativ și sharing de cunoștințe și know-how.

Succesul celei de a 4-a ediție a conferinței reprezintă o puternică motivație pentru ZIPhouse și pentru partenerii strategici ai centrului, de a continua să susțină și să dezvolte comunitatea autohtonă a industriei ușoare, prin livrarea evenimentelor de acest nivel și multe alte cursuri practice.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a UTM, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID), Guvernul Suediei și UKaid.