/ Artă si manufactură view 640

Ca în fiecare an, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit o nouă ediție a târgului „Covorul dorului”. În cadrul evenimentului a fost vernisată expoziția Scoarța de Căușeni – tezaur de culoare și simbol, care va fi deschisă în perioada 15 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020 și va conține piese din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Muzeului Raional de Istorie și Etnografie Căușeni, Muzeului de Etnografie din s. Cania, r. Cantemir, Casei-Muzeu „Alexei Mateevici” din s. Zaim, r. Căușeni.

La târg au fost prezentate scoarțe țesute în diferite regiuni ale țării, iar în curtea Muzeului a avut loc Iarmarocul Meșterilor Populari, publicul având posibilitatea să procure obiecte meșteșugărești, confecționate de țesători, cojocari, olari, lemnari, meșteri în arta pieselor de port popular și a produselor de artizanat etc.

Programul artistic a fost dedicat tradițiilor din ajunul Crăciunului și al Anului Nou prin evocarea elementelor teatrului popular de iarnă și printr-un un program de colinde de ceată bărbătească.