/ Reportaje view 594

Peste 50 de companii autohtone au participat în perioada 20 - 22 septembrie 2019, la cea de-a III-a ediție a expoziției “Republica Moldova prezintă” la Iași, România. Edițiile anterioare ale expoziției au întrunit circa 150 de participanți, iar anul acesta au fost prezenți peste 50 de participanți, printre care vinificatori, producători din domeniul agro-alimentar, textil, gospodării țărănești, meşteşugari etc.

Cea de-a cincea ediție a expoziției ”Republica Moldova prezintă” în România a fost una de amploare, ca urmare a succeselor înregistrate la edițiile anterioare desfășurate la Iași, Ploiești și Brașov.

De asemenea, anul acesta, la Iași, vinificatori autohtoni ne-au reprezentat țara la evenimentul ”Iași-Vinului de Calitate”, la care au participat alături de vinificatorii din Județul Iași. Totodată, Oficiul Național al Viei și Vinului a organizat un Master Class pentru cei prezenți la expoziție. Tot în prima zi a expoziției a avut loc și un Forum bilateral Republica Moldova-România ”Excelență în Business”.

La cele cinci expoziţii desfăşurate anterior pe teritoriul României, au participat circa 500 de companii, fiind încheiate peste 100 de contracte de colaborare privind exportul de fructe uscate, fructe în ciocolată, vinuri etc.

Expoziția a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu suportul Primăriei Iași, Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, Oficiul Național al Viei și Vinului, Reţelei Întreprinderilor Europene (EEN) și Camerei de Comerț și Industrie Iași.