/ Reportaje view 2298

De curând, vinăriile din țară au dat startul culesului roadei de pe podgoriile Moldovei. Ca omagiu adus rodului viţei de vie și vinului tânăr, vinăria Cricova a organizat, și în acest an, tradiționalul festival „Must Fest”, care a corespuns cu celebrarea aniversării de 65 de ani de la fondarea combinatului.

Evenimentul a inclus excursii în galeriile subterane, Școala Vinului, ateliere de creație, un târg artizanal și numeroase activități pentru copii. Cei mai curajoși și-au amintit copilăria de la sat și au zdrobit struguri cu picioarele, iar seara a culminat cu un concert grandios al legendarului Goran Bregović și Wedding and Funeral Orchestra.

Mustul, unul din eroii principali ai serii a curs mereu, această băutură-simbol al toamnei fiind consumată de la mic la mare. E o licoare care a fost mereu îndrăgită pe meleagurile noastre - un suc proaspăt de struguri, dulce ca mierea, care ne umple gura de mireasmă, ne împrospătează sângele, ne întăreşte oasele și ne limpezeşte mintea.

Mult aşteptatul Cricova Must Fest 2017 a adunat mii de vizitatori, care au consumat circa 7 tone de must și au rămas încântaţi de atmosferă, distrându-se până noaptea târziu, alături de artiştii preferaţi.