/ Rețete Madein.md view 876

Madein.md prezintă o rețetă de clătite cu pomușoare, înăbușite în vin spumant, un desert delicios, ingredientele căruia pot fi modificate după propriul gust.

Ingrediente:

Pentru clătite: Pentru crema de pomușoare:

Lapte - 2,5 căni sau ~ 750 ml;
Făină integrala - o cană sau ~ 200 g;
Ouă - 4 buc;
Unt - 50 g;
Sare - ¼ lingură;
Zahăr (opțional).

Mure congelate - 300g;
Apă - 2-3 linguri;
Vin spumant - 200 ml;
Zahăr (opțional).

Pentru sosul de ciocolată: Pentru frișca bătută:

Ciocolată neagră - 100 g;
Frișcă 35% - 150 ml.

Frișcă 35% - 350 ml;
Zahăr pudră (opțional).

Mod de preparare:

Clătitele

Pentru a prepara clătitele, inițial se bat bine ouăle, cel puțin 5 minute, astfel încât să obținem o masă uniformă. Adăugăm laptele, iar mai apoi făina și continuăm să amestecăm.

Apoi, adăugăm sarea și untul topit și amestecăm mai departe. Aluatul care s-a primit, ar trebui să aibă consistența unui iaurt.

Prăjim clătitele la foc mic pe ambele părți, timp de aproximativ două-trei minute pe o parte și un minut pe cealaltă.

Dacă tigaia este neaderentă, untul din aluat ar trebui să fie suficient. În caz contrar, la fiecare 4-5 clătite, tigaia trebuie unsă cu puțin unt.

Pomușoarele înăbușite

Plasăm pomușoarele congelate într-o cratiță cu apă și le punem pe foc. Când apa fierbe, adăugăm vinul spumant și le aducem din nou la fierbere, iar apoi înăbușim pomușoarele timp de 10-15 minute, amestecându-le. După 5-7 minute, începem să fărâmițăm pomușoarele, ca acestea să creeze o masă omogenă, asemeni unei creme.

Pentru o astfel de cremă, putem folosi nu doar pomușoare, ci și alte fructe dulci. Dacă fructele nu sunt suficient de dulci, putem adăuga, opțional, puțin zahăr sau miere.

De asemenea, putem înlocui pomușoarele sau fructele congelate cu cele proaspete. În acest caz, le punem la fiert într-o cantitate mai mare de apă.

Când această cremă se va răci, ea se va îngroșa și va deveni asemeni unui gem, de aceea nu vă faceți griji dacă masa inițial pare a fi prea lichidă.

Crema de ciocolată

Încălzim bine frișca, dar nu o aducem la fierbere. O putem încălzi pe aragaz, într-o cratiță sau într-o cană, în cuptorul cu microunde. Ciocolata o mărunțim în mâini și o adăugăm în frișca fierbinte.

Lăsăm această masă să stea câteva minute și numai apoi începem să o amestecăm - astfel temperatura sosului nu va scădea prea repede, iar ciocolata se va topi. Totul se amestecă până când nu obținem o masă uniformă.

În această cremă, putem adăuga diverse condimente - ardei iute, scorțișoară, vanilie, etc.

Crema va deveni mai tare, pe măsură ce se va răci, iar dacă o vom pune la frigider, se va întări complet. Dintr-o astfel de masă, apropo, se fac trufele de ciocolată. Crema poate reveni la starea ei lichidă, dacă o vom reîncălzi. Important este să o facem încet, ca ciocolata să nu înceapă a arde.

Frișca bătută

Pentru a bate frișca, ea trebuie răcită bine la frigider. Apoi o turnăm într-un bol adânc și o amestecăm cu un mixer, timp de 5-10 minute, până obținem o masă tare și omogenă. Dacă vom întoarce bolul cu capul în jos, masa formată trebuie să se țină lipită de el. Datorită conținutului de grăsime, frișca are un gust dulcișor, însă dacă dorim să o facem și mai dulce, putem adăuga în ea zahăr pudră.

Clătitele putem să le umplem prin mai multe metode, le putem aranja pe o farfurie, în formă de triunghi și adăuga toate umpluturile deasupra; putem umple clătitele cu crema de pomușoare, ca apoi să le rulăm în tuburi, turnând sosul de ciocolată și frișca deasupra.

Toate umpluturile sunt opționale - în loc de sos de ciocolată, putem adăuga miere, smântână sau ciocolată tare, dată prin răzătoare - totul depinde de imaginația noastră!

Dacă v-a plăcut rețeta și doriți să susțineți inițiativele și campaniile Madein.md, puteți face o donație la acest link. Sperăm că materialele publicate de noi vă inspiră și sunt informative, iar noi vom continua să lansăm noi rubrici, activități și evenimente care vor aduce folos Moldovei și oamenilor ei. Toate proiectele noastre sunt cu impact social, nu permitem plasarea publicității pe site-ul nostru, promovăm ceea ce considerăm bun și calitativ pentru consumatori și de aceea mizăm pe suportul Dvs. Împreună vom continua să susținem producătorii autohtoni și tot ce e local și autentic.