/ Rețete Madein.md view 3842

Risotto este unul din cele mai populare preparate ale bucătăriei italiene. Diferență de bază dintre risotto și orezul fiert constă în faptul că în timp ce se gătește, risotto în permanență se amestecă, iar lichidul și ingredientele sunt adăugate treptat, în porții mici. Astfel, se elimină amidonul din boabele de orez, iar în combinație cu apa, acesta formează un sos caracteristic.

În rețeta de azi vom încerca să înlocuim orezul cu hrișca, care, deși nu conține atât de mult amidon, ar trebui să se gătească similar.

Apropo, după același principiu, în rețetă pot fi utilizate și alte cereale - de exemplu, orz perlat.

Ingrediente:
Ceapă - 1 buc.;
Usturoi - 2 căței;
Ciuperci - 150 g;
Vin alb - 100 ml;
Hrișcă - 200 g sau 1 cană;
Cașcaval tare - 50 g.

Mod de preparare:

Tăiem mărunt ceapa și usturoiul, apoi le punem la prăjit, cu puțin ulei, la foc mic.

Ciupercile, de asemenea le tăiem în bucăți mici și le adăugăm să se prăjească, alături de ceapă și usturoi.

După 5-7 minute, condimentăm legumele cu sare și piper. În tigaie se va forma un lichid (sos), în care ele vor continua să se înnăbușe. Mărim focul și turnăm vin alb. Îl lăsăm să se evapore și să fiarbă, timp de aproximativ 5 minute.

Adăugăm hrișcă și lăsăm să se prăjească un pic, înainte de a adăuga o parte din lichid (apă sau bulion).

Aducem lichidul la fierbere și începem să-l turnăm pe părți, câte 50 ml. Amestecând constant, turnăm următoarea porție de lichid, numai după ce acesta a fost absorbit. Continuăm să fierbem hrișca timp de 15-20 de minute. La final, adăugăm cașcavalul ras și, dacă este necesar, sare.

Risotto din hrișcă îl putem servi cu verdețuri proaspete sau mai putem adăuga cașcaval, după gust.

Dacă v-a plăcut rețeta și doriți să susțineți inițiativele și campaniile Madein.md, puteți face o donație la acest link. Sperăm că materialele publicate de noi vă inspiră și sunt informative, iar noi vom continua să lansăm noi rubrici, activități și evenimente care vor aduce folos Moldovei și oamenilor ei. Toate proiectele noastre sunt cu impact social, nu permitem plasarea publicității pe site-ul nostru, promovăm ceea ce considerăm bun și calitativ pentru consumatori și de aceea mizăm pe suportul Dvs. Împreună vom continua să susținem producătorii autohtoni și tot ce e local și autentic.