/ Turism #madeinmd view 935

Centrul de informare turistică de la Tiraspol face parte dintr-un program finanţat de Uniunea Europeană şi va oferi suport doritorilor să descopere destinaţiile turistice din stânga Nistrului. Acesta a fost creat în baza unei platforme de cooperare, stabilită de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) din Tiraspol și Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din R. Moldova. E vorba de unul dintre proiectele Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Centrul de la Tiraspol va coopera cu o instituţie similară, care va fi deschisă în curând şi la Chișinău, datorită cofinanțării din partea Uniunii Europene. Centrele vor face schimb de informații și vor promova atracțiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului.

Consultațiile privind traseele turistice vor fi oferite gratuit în limbile rusă și engleză. Vizitatorii pot găsi la Centru broșuri, ghiduri, dar și cumpăra suvenire autentice ale meșterilor populari locali. Vor fi consultate grupurile de turiști, dar și călătorii individuali.

Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru prin implicarea autorităților locale, societății civile și a reprezentanților mediului de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii comunităților. Programul are un buget total de 10 milioane de euro.

moldpres.md