/ Turism #madeinmd view 2829

În regiunea Mănăstirii Hîncu, situată în raionul Nisporeni a fost construită o zonă nouă de agrement, dotată cu parcare. Lucrările fac parte dintr-un proiect turistic în Regiunea Centru şi au fost evaluate de o comisie de recepţie, care a constatat că acestea au fost îndeplinite conform planului.

Zona de agrement de la Nisporeni face parte dintr-un program de amploare ce prevede crearea traseelor turistice în nouă localităţi ale ţării, precum şi oportunităţi pentru investiţii în dezvoltarea turismului autohton. Pentru amenajarea zonei de odihnă şi a parcării s-au cheltuit 1,5 milioane de lei. Din această sumă, au fost construite patru foişoare în preajma lacului din localitate, iar parcarea a fost dotată cu 40 de locuri pentru diferite mijloace de transport.

Mănăstirea Hîncu este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri sfinte de pe teritoriul R. Moldova, fiind construtiă în anul 1678 și purtând numele ocrotitoarei Moldovei – Sfînta Cuvioasa Paraschiva. Zona constituie o destinaţie turistică relevantă şi figurează în mai multe planuri de dezvoltare a turismului naţional şi internaţional.

moldpres.md