/ Vinoteci view 4473

Vinoteca Carpe Diem Wine Shop & Bar a fost înființată în anul 2011, fiind una din primele, care a apărut în capitală. Administratorul ei este vinificatorul Ion Luca, care este și creatorul brandului de vinuri Carpe Diem și al Casei Vinicole Luca.

Program de lucru: zilnic, de la 11:00 până la 23:00.

Capacitatea sălii: 20-24 de locuri.

Vinuri: sunt comercializate în marea majoritate vinuri produse în Moldova, dar pot fi procurate și vinuri Proseco făcute în Italia sau șampanie. Produsele noi sunt aduse la degustare și dacă fac față cerințelor vinotecii, atunci sunt plasate pe raft.

Alte produse: divin și țuică, de asemenea, fabricate în Moldova, precum și pahare Riedel, brand care este liderul mondial pe piața paharelor pentru vin.

Aici poate fi servit și "vinul săptămânii", unicul pe care doritorii au posibilitatea să-l deguste înainte de a-l procura. Vinoteca dispune de dispozitive speciale pentru a păstra vinurile deschise pentru mai mult timp.

Sommelieri: Mihai Bradu și Alex Staci.

Prețuri: prețurile în cadrul vinotecii sunt similare cu cele din magazine. Cele mai scumpe vinuri sunt Castel Mimi Cabernet Cauvignon Reserve - 1100 lei și Heres de Ialoveni - 1800 de lei.

Meniu: Brânzeturi și mezeluri zvântate. Pentru un meniu mai complex, se colaborează cu companiile de catering, care pot livra produsele solicitate timp de 30 de minute sau maxim o oră.

Evenimente: pot fi organizate masterclass-uri și degustări ghidate de sommelieri în limbile română, rusă și engleză. La cerere, pot fi organizate atât evenimente publice, cât și private.

Dacă v-a plăcut rubrica dedicată vinotecilor din Moldova și doriți să susțineți inițiativele și campaniile Madein.md, puteți face o donație la acest link. Sperăm că materialele publicate de noi vă inspiră și sunt informative, iar noi vom continua să lansăm noi rubrici, activități și evenimente care vor aduce folos Moldovei și oamenilor ei. Toate proiectele noastre sunt cu impact social, nu permitem plasarea publicității pe site-ul nostru, promovăm ceea ce considerăm bun și calitativ pentru consumatori și de aceea mizăm pe suportul Dvs. Împreună vom continua să susținem producătorii autohtoni și să promovăm vinul Moldovei.