/ Vinoteci view 1053

Vinoteca DEN Food & Wine House din Chișinău a fost înființată în anul 2018 și este amplasată la demisolul hotelului Casa Dacă. Întregul complex: hotelul, restaurantul și vinoteca sunt decorate într-un stil aparte, o reinterpretare modernă a tradițiilor moldovenești.

Program de lucru: zilnic, de la 11:00 până la 23:00.

Capacitatea sălii: 25-30 locuri pe scaune și aproximativ 40 de oameni în picioare.

Vinuri: în cadrul vinotecii sunt comercializate doar vinuri produse în Moldova. Mai mult de 50% din ele provin de la producătorii mici. Aici mai putem găsi câteva tipuri de țuică și divinuri, de asemenea, fabricate în Moldova. Vinoteca oferă și "vinul casei", pe care doritorii au posibilitatea să-l deguste înainte de a-l procura. Produsele sunt selectate de sommelierul vinotecii, care le degustă și alege acele vinuri, pe care le consideră mai bune din punct de vedere gustativ și calitativ.

Sommelier: Andrei Știrbu

Prețuri: prețurile în cadrul vinotecii sunt similare cu cele din magazine. Cel mai scump vin este Castel Mimi Cabernet Cauvignon Reserve - 1300 lei, iar cel mai ieftin, Kazayak Viorica - 70 de lei.

Persoanele cazate în incinta hotelului "Casa Dacă" pot comanda în cameră vinuri la preț de vinotecă. Vinurile servite în cadrul restaurantului hotelului vor avea un preț mai mare.

Meniu: doritorii pot comanda bucate din restaurantul hotelului, în special bucate tradiționale moldovenești. Foarte populare sunt aperitivele tapas, gustări ușoare, care se asociază perfect cu diverse tipuri de vin.

Evenimente: pot fi organizate evenimente tematice și degustări ghidate de sommelier în limbile română, rusă și engleză. Doritorii pot solicita și organizarea unor evenimente private.

Dacă v-a plăcut rubrica dedicată vinotecilor din Moldova și doriți să susțineți inițiativele și campaniile Madein.md, puteți face o donație la acest link. Sperăm că materialele publicate de noi vă inspiră și sunt informative, iar noi vom continua să lansăm noi rubrici, activități și evenimente care vor aduce folos Moldovei și oamenilor ei. Toate proiectele noastre sunt cu impact social, nu permitem plasarea publicității pe site-ul nostru, promovăm ceea ce considerăm bun și calitativ pentru consumatori și de aceea mizăm pe suportul Dvs. Împreună vom continua să susținem producătorii autohtoni și să promovăm vinul Moldovei.