Novak Winery
  • Novak Winery

    Tartcomvin SRL

  • Adresă mun. Comrat, str. Suvorov, 58/1
  • Anul fondării 2004
  • Telefon +373 00000000
  • Produse

    Vinuri, materie primă pentru vinuri

Manufactură

Producătorul oferă posibilitatea de a comanda vinuri personalizate. De asemenea poate fi comandată materia primă pentru producerea vinului.

Activitate

Întreprindere vinicolă de tip primar și secundar de producție, ce procesează 2-3 mii tone de struguri pe sezon și produce până la 3 mii tone de vin în asortiment. Personalul întreprinderii adesea experimentează cu diferite tipuri de drojdie, ceea ce a pus temelia laboratorului experimental, iar mai apoi a vinăriei Novak. În producerea vinurilor conform metodei roșii, semințele sunt separate de struguri, ceea ce elimină amărăciunea și face gustul vinului mai moale. Fermentația se desfășoară în trei etape, iar vinificatorii încearcă să extragă cât mai mult vin din struguri. La vinurile roșii se efectuează fermentația malolactică. Vinurile Novak au atras imediat atenția datorită soiului unic ”Alb de Onițcani”, care a cucerit pe toți cei care l-au gustat. Podgoriile sunt situate în localitățile Tartaul, Ciobalaccia și Comrat, strugurii sunt crescuți pe șapte tipuri de sol, inclusiv pe pietriș, pentru soiul Pinot Noir. În Comrat - pantele sunt mai puțin abrupte, iar colectarea strugurilor se face manual.

Premii

1. Mundus vini 2017 – două medalii de aur (Alb de Oniţcani clasic 2016, Alb de Oniţcani&Rcaţiteli);
2. Forumului vinicol al Mării Negre de la Varna - Chardonnay 2016, medalia de aur și Alb de Oniţcani clasic 2017, medalia de argint.

Export

România, Ucraina, China

Categoriile produselor

Subcategoriile produselor

Filtrează produsele

Selectează categoria