Materiale informative
și promoționale

În cusrul acestor vizite, proiectul Madein.md a realizat reportaje foto și video, a luat interviuri de la fermierii la care ne-am deplasat cu scopul de a-i promova și a aduce la cunoștința cititorilor site-ului cum are loc cultivarea diferitor fructe în Moldova și care sunt principalele probleme cu care se confruntă agricultorii autohtoni.

Deseori am fost însoțiți în aceste vizite și de reprezentanții altor agenții de presă locale, de bloggeri autohtoni și reprezentanți ai televiziunilor din Moldova, Campania fiind monitorizată nu doar de proiectul Madein.md.

În cadrul rubricii Drumul fructelor pe site-ul Madein.md fiecărui fruct i-au fost dedicate o serie de articole informaționale cu privire la soiurile, beneficiile pentru sănătate, utilizarea în alte produse alimentare, curiozități și alte materiale utile pentru consumatori.

De asemenea, pentru a aduce o vizibilitate mai mare acestei inițiative, am decis să elaborăm și o serie de tricouri, carnete sau magnete care prezintă imagini cu diverse fructe conținând și o serie de mesaje elocvente venite să susțină promovarea consumului de produse agricole autohtone.

Concluzii și planuri
pe viitor

Când am inițiat această campanie, ne-am propus să implementăm în Moldova practica de a culege și procura fructele direct din livezile sau gospodăriile fermierilor locali. Spre bucuria noastră și vizitatorii care au luat parte la aceste deplasări și producători agricoli auohtoni au susținut campania și au considerat-o binevenită. Pe parcursul desfășurării ei, echipa noastră se mărea, numărul doritorilor de a ne însoți în aceste vizite fiind tot timpul în creștere.

Considerăm oportună organizarea acestei campanii, deoarece pe parcursul discuțiilor cu fermierii pe care i-am vizitat am aflat care sunt cele mai stringente probleme ale acestora, cum ar fi găsirea unor piețe de desfacere pentru producția lor, lipsa unei strategii de marketing adecvate, probleme legate de subvenționarea afacerilor agricole, etc. Toate aceste nuanțe am încercat să le monitorizăm în articolele noastre.

Pentru anul 2017 planificăm să continuăm campania Drumul Fructelor, să organizăm mult mai multe vizite în teren, nu doar la producătorii de fucte din țară ci și la crescătorii de legume și zarzavați. Vom pune accent pe importanța consumului de produse agicole moldovenești și vom încerca să convingem consumatorii din țară să susțină fermierii autohtoni, să creăm o punte de comunicare între aceștia care ar fi utilă ambelor părți.

Selectează categoria