Vasile Adam
Manufactură

Toate produsele se realizează la comandă, cu respectarea doleanțelor expuse de client

Activitate

Vasile Adam a absolvit colegiul de pictură din orașul Chișinău în 1977. După absolvire a realizat lucrări plastice, picturi murale și monumente din piatră. Din anul 1986 a început să sculpteze în lemn, iar peste un deceniu și-a fondat un atelier propriu în orășelul său natal – Nisporeni. Creează lucrări religioase precum răstigniri, icoane, cruci, iconostase ș.a.
Sculpturile în lemn cioplite de artist se regăsesc în diverse lăcaşuri sfinte din Republica Moldova. Printre cele mai remarcabile realizări se numără lucrările din cadrul Capelei din ansamblul arhitectonic „Crucea Mântuirii Neamului Românesc”, o răstignire pentru Biserica Tuturor Sfinților din Chișinău și monumentul ridicat în memoria ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, aflat în orașul german Templin. Recent artistul a restaurat monumentul istoric - Troița Copacul Vieții, reamplasat în centrul Nisporeniului.
Operele sale au fost achiziționate de amatori de artă, atât din țară, cât și de peste hotare, precum din Statele Unite ale Americii, Germania, Elveția, Italia ș.a. Sculptorul prelucrează lemnul în mod tradițional. Pe lângă lucrările cu motive religioase, artistul mai creează și compoziții laice, tablouri, suvenire, accesorii pentru bucătărie, elemente de design interior și alte lucrări personalizate la dorința clientului.

Galerie foto

Categoriile produselor

Subcategoriile produselor

Filtrează produsele

Selectează categoria