Vinăria Țiganca SRL
Note de degustare
Vizual: limpede cristalin, galben pai cu reflexii verzui.
Olfactiv: o complexitate aromatică, cu nuanțe de piersici și citrice, ce îi conferă vinului personalitate.
Gustativ: aciditate echilibrată și o textură armonioasă, un post-gust prelung, cu nuanțe de pere și limete. Aciditatea ușor mai ridicată îi conferă o notă de prospețime.
Alcool: 12,5%
Aciditate totală (g/l): 6,4
Zaharuri reducătoare: 2,5
Recomandări culinare: Poate fi asociat cu preparate din pește, carne albă și sparanghel.
Temperatura / recomandare de consum: 12-14 ° C
Potențial de învechire: Mediu
Anul recoltei: 2010
Recolta: Strugurii sunt culeși manual la sfârșitul lunii septembrie, iar producția este de 8 tone pe hectar.
Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor: 20 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca
Soluri / Tipul terenului: Cernoziom tipic și carbonatic cu textură argiloasă
Densitatea butucilor pe hectar: 3.100
Vinificarea: Strugurii colectați sunt desciorchinați, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C.
După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromate din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în vase de inox.
Gama / colecția: Gitana Classico
Soiul strugurilor: 100% Riesling de Rhein
Tip: vin de calitate superioară, matur, alb, sec