Cabernet Sauvignon

Vin Roșu
  • Gitana

    Gitana

    Vinăria Țiganca SRL

  • Adresă mun.Chișinău str.Alexandru Vlahuţă 6
  • Telefon +373 22 243012; 69123563
  • E-mail office@gitana.md
  • Url

Note de degustare
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens.
Olfactiv: bogat în arome, predominante fiind cele de mure și marochin.
Gustativ: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, cu nuanţe de piper negru, taninuri puternice și o astringență bine temperată.

Alcoolul: 12,5%.
Aciditate totală (g/l): 5,8
Zaharuri reducătoare: 3,5

Consum: Se recomandă a fi servit la temperatura camerei 16-18 ° C.
Anul recoltei: 2009.
Recomandări culinare: Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.

Potențial de învechire: Lung.
Recolta: Struguri sunt culeși manual, începând cu luna octombrie. Producția este de 8 tone pe hectar
Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor: 160 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca, s. Filipeni
Soluri / Tipul terenului: Cernoziom carbonatic, erodat
Densitatea butucilor pe hectar: 2.800

Vinificarea: Macerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Macerarea este realizată cu scopul de a extrage de taninuri moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.
Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de circa 2 ani în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură.

Gama / colecția: Gitana Classico
Tip: Vin de calitate superioară, matur, roşu, sec
Soiul: 100% Cabernet Sauvignon.

Selectează categoria