Vinăria Țiganca SRL
Note de degustare
Vizual: limpede, roşu rubiniu închis, strălucitor cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, impresionant prin aromele complexe de fructe de pădure (cireșe, mure și afine).
Gustativ: consistent, echilibrat, cu taninuri catifelate, nuanţe de prune uscate și ciocolată amară, cu post-gust prelung, delicat.
Alcool: 12,5%
Aciditate totală (g/l): 5,9
Zaharuri reducătoare: 3,2
Recomandări culinare: Acompaniază cu succes carnea la grătar, carnea roșie, carnea de curcan sau cea de rață.
Temperatura / recomandare de consum: 16-18 ° C
Potențial de învechire: Mediu
Anul recoltei: 2011
Recolta: Struguri sunt culeși manual, începând cu sfârșitul lunii septembrie, la examinarea atentă a indicilor de maturare. Producția este de 7 tone pe hectar
Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor: 60 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca, s. Filipeni
Soluri / Tipul terenului: Cernoziom carbonatic, erodat
Densitatea butucilor pe hectar: 2.800
Vinificarea: Macerarea pe boștină și fermentaţia durează aproximativ 20 de zile în căzi din lemn de stejar, după care vinul trece prin fermentarea malolactică în butoaie de lemn. Fermentarea este realizată doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Maturarea de aproximativ 2 ani are loc în butoaie de stejar din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură, optime înnobilării vinului.
Gama / colecția: Gitana Classico
Soiul strugurilor: Soiul strugurilor 100% Merlot
Tip: vin de calitate superioară, matur, roşu, sec