/ Producătorul Autohton view 3754

Producătorul local Litra Brewing Co a primit o distincție deosebită la una din cele mai dificile competiții de bere din lume - European Beer Star. Berea Litra Tyask Cuvee Blanc a câștigat medalia de argint la categoria “Bere cu fructe” și fost recunoscută de organizatori drept „... una din cele mai bune din lume!”. În această categorie, berea din Moldova a cedat doar berii italiene BorderWINE de la Birrifico Apauno.

European Beer Star este una din cele mai populare și dificile competiții de bere din lume și se desfășoară anual în Germania. La ediția din acest an au participat peste 2000 de producători din 42 de țări, berile cărora au fost testate în orb de un juriu compus din 70 de experți, fiind aleși câte trei câștigători în fiecare categorie. În cadrul acestei competiții se pune accent pe berile de înaltă calitate, care sunt autentice și pline de caracter. Se acordă o atenție deosebită varietăților de bere care își au originea în Europa.

Litra Tyask Cuvee Blanc este o bere mai puțin obișnuită, o combinație de struguri, malț și hamei german nobil, care o plasează la limita dintre bere și vin. Îi sunt caracteristice notele de malț și biscuiți, are o aciditate puternică și nuanțe de Sauvignon Blanc. Concentrație de alcool este de 8%.