/ Economie view 8991

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ai Asociației Investitorilor Străini în Republica Moldova au decis ca lista produselor fabricate în Moldova, expuse spre vânzare să fie completată și actualizată, pentru a respecta cota de raft, nu mai puțin de 50%, conform legislației în vigoare.

Această listă actualizată conține circa 338 de poziții tarifare, inclusiv fructe și legume proaspete și conservate, produse lactate, ouă, ulei, miere, sosuri, produse din carne, produse de brutărie, produse de cofetărie, băuturi nealcoolice și alcoolice etc. Întreaga listă o puteți vedea aici.

Membrii Asociației și a Ministerului au solicitat completarea listei cu mai multe produse alcoolice, slab alcoolice și vinuri locale, deoarece, plasarea a minim 51% din produsele autohtone, este o acțiune care va oferi suport produăctorilor din Moldova în această periodă grea pentru economia națională.

Amintim că în conformitate cu art. 21 al. (12) al Legii cu privire la comerțul interior, comercianții de produse alimentare, cu excepția celor din unitățile de comerț ambulant, sunt obligați să achiziționeze și să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.